czwartek, 10 listopada 2011

Placuszki curry na ostro z otrębami

Takie placuszki pasują do surówek i podaje się je z ulubionymi sosami.
Znakomite jako samodzielne danie lub dodatek do mięs.
                        Składniki:
  • 2 jaja
  • 150 ml mleka
  • curry (zależnie od upodobań)
  • *harrisa (szczypta)
  • otręby pszenne 
  • bułka tarta
  • sól

Jaja roztrzepać z mlekiem i przyprawami.
Może połączenie przyprawy indyjskiej z arabską może wydawać się dziwne ale zapewniam Was że efekt smakowy jest znakomity.
Do masy jajecznej dodawać na przemian łyżkę otrębów i łyżkę bułki do momentu uzyskania gęstej papki.
Smażyć na oliwie z obu stron na rumiano.
* Harissa = bardzo pikantna przyprawa arabska, zawierająca paprykę chili, czosnek , pieprz, kolendrę, kminek i miętę.

Smacznego.
Przepis własny.

1 komentarze

  1. Lubię otręby a jeszcze bardziej dania szybkie do przyrządzenia:-))pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger