Obiad był szybki z tego co w lodówce.
Składniki:
- 1/2 puszki czerwonej fasolki
 - 4 jaja
 - 1/2 opakowania kiełbasek wiedeńskich z serem
 - 1 dymka ze szczypiorem
 - kilka rzodkiewek
 - 1 pomidor
 - 1 ogórek zielony -nieduży
 - kilka liści sałaty radiccio
 - 1/2 papryki czerwonej
 - łyżka octu balsamicznego
 
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
 - 2 łyżki sosu meksykańskiego
 - 2 łyżki sosu cygańskiego
 - 2 ząbki czosnku
 - sól
 - pieprz
 
Kiełbaski wiedeńskie pokroić na 3-4 cm kawałki, ponacinać końce i podsmażyć na suchej patelni wtedy końcówki fajnie się rozłożą.
Jaja ugotować na twardo.
Podzielić na ćwiartki.
Resztę warzyw pokroić wedle uznania.
Ułożyć wszystko na talerzu i polać łyżką octu balsamicznego.
Odstawić na 10 minut.
Następnie polać sosem i posypać szczypiorem.
Czasami z tego co naprędce wychodzi super danie.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.