Sernik jest puszystą pianką i smakuje idealnie.
Pianka czekoladowa.
Składniki:  tortownica 22 cm 
Przepis własny.
- 4 serki homogenizowane czekoladowe po 150 g każdy
 - 500 ml śmietany kremówki 30%
 - 1 śmietanfiks
 - 3 łyżki cukru trzcinowego
 - 2 łyżki żelatyny
 - 1/2 szklanki wody
 - 50 g rodzynków
 - wiórki czekoladowe do dekoracji
 - biszkopty okrągłe
 
Przygotowanie sernika:
- Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfiksem.
 - Dodać do śmietany serki i dobrze ale delikatnie wymieszać.
 - Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody a następnie rozpuścić i wystudzić.
 - Dodać do masy i dobrze wymieszać, szybko tężeje.
 - Dodać do masy rodzynki.
 - Masę wylać na wyłożone biszkoptami dno tortownicy.
 - Udekorować płatkami czekoladowymi.
 - Schłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce.
 
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.