środa, 5 października 2011

Jogurtowy sernik na zimno

Miałam w lodówce kilka jogurtów smakowych i tak oto powstał jogurtowy galaretkowiec.
Sernik jogurtowy jest puszysty, kolorowy i smakuje wybornie, polecam gorąco.
Jogurtowy sernik na zimno.

Składniki: tortownica 23 cm
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 350 g jogurtu waniliowego
  • 330 g jogurtu Niebieski Migdał
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka bursztynowa
  • 1 galaretka rubinowa
  • 1 galaretka szafirowa 

Przygotowanie sernika:
  • Wszystkie jogurty miałam firmy Jogo a galaretki firmy Wodzisław.
  • Galaretkę bursztynową, rubinową i szafirową rozpuściłam w szklance wrzącej wody.
  • Każda oddzielnie.
  • Galaretkę agrestową rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody.
  • Galaretki odstawić do ostudzenia.
  • Jogurt Niebieski migdał wymieszać z szafirowa galaretką i wylać na dno tortownicy.
  • Schłodzić.
  • Jogurt waniliowy wymieszać z galaretką bursztynową i wlać na spód szafirowy.
  • Schłodzić.
  • Jogurt naturalny wymieszać z galaretką rubinową i wylać na warstwę bursztynową.
  • Schłodzić.
  • Na koniec wylać galaretkę agrestową i ponownie schłodzić.
  • Podałam ze świeżutkimi figami.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger