poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Tagliatelle w sosie carbonara

Przepis kuchni włoskiej a dokładniej według Buudego Valastro.
Zrobiłam i nie żałowałam, wyszło znakomicie.
Makaron w sosie carbonara.
  Składniki:
  • makaron tagliatelle
  • 3jaja
  • 100 g sera typu parmezan( ja dałam dojrzewający Złoty Oleander)
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g szynki szwardzwaldzkiej
  • sól , pieprz
  • oliwa
Przygotowanie:
  • Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  • Dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Jaja wymieszać z serem tartym.
  • Makaron ugotować i gorący wymieszać z masą jajeczną.
  • Dodać usmażoną szynkę i jeszcze raz wymieszać .
  • Posypać startym serem.
  • I zajadać się.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger