czwartek, 11 sierpnia 2011

Rurki pennoni z sosem śmietanowym

Uwielbiam makarony pod różną postacią a ten smakuje wybornie.
                     Składniki:
  • makaron pennoni (penne)-grube rurki ścięte po bokach
  • 3 jaja
  • 250 ml śmietany 30 %
  • 100 g tartego sera typu parmezan
  • sól
  • pieprz
  • papryka czerwona do dekoracji

Ugotować makaron.
Jaja roztrzepać ze śmietaną i połową sera i przyprawami, podgrzać ale nie gotować.
Wszystko wymieszać z gorącym makaronem.
Posypać tartym serem.
Udekorować czerwoną papryką.
Smacznego.
Pomysł na danie własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger