sobota, 23 lipca 2011

Ogórki z curry

Pyszne i aromatyczne.
Zabieramy się do wekowania ogórków, czas najwyższy.
                       Składniki:
  • 2,5 kg ogórków
  • 5 sporych cebul
  • 3 łyżki soli

                        Składniki zalewy:
  • 3 szklanki wody 
  • 2 szklanki cukru 
  • 1 szklanka octu
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
  • 1 łyżeczka ziaren gorczycy
Ogórki pokroić w słupki razem ze skórką
Cebulę w krążki wymieszać z ogórkami i zasypać solą na 3 - 4 godziny.
Wypuszczony sok odcedzić.
Ogórki z cebulą włożyć do słoików.
Ugotować zalewę i gorącą zalać ogórki.
Pasteryzować około 10 minut.
Smacznego.

1 komentarze

  1. Moja mam robiła, dała mi na spróbkę i muszę przyznać ze są smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger