piątek, 1 marca 2024

Mleczny makaron ze szpinakiem i tofu

Lubicie dania makaronowe? Udało mi się zakupić pyszny makaron na bazie mleka, bardzo delikatny i przepyszny. Dodatki w postaci szpinaku i tofu to znakomite dodatki, idealnie współgrają z makaronem. Danie robi się szybko i jest bardzo smakowite więc czem prędzej gotujcie i zajadajcie, będzie smakowało.
Mleczny makaron ze szpinakiem i tofu - przepis

Mleczny makaron ze szpinakiem i tofu składniki:
  • 250 g makaronu mlecznego wstążki - Flomaria - with milk and eggs
  • 200 g szpinaku świeżego baby
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • sól morska
  • 180 g tofu marynowanego w słodkim chili
  • 2 łyżki oliwy

Mleczny makaron ze szpinakiem i tofu przygotowanie:
  • Tofu osuszyłam i pokroiłam w kostkę.
  • Podsmażyłam ze wszystkich stron na złoty kolor na oliwie.
  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
  • Szpinak podsmażyłam na oliwie a jak zmiękł dodałam posiekany w plastry czosnek i sól.
  • Smażyłam jeszcze chwilę - minutę i włożyłam na patelnię podsmażone tofu i makaron, wymieszałam.
  • Gotowe, szybko było, prawda?
  • Zajadajcie ze smakiem.
Smacznego
Przepis własny

2 komentarze

  1. Nie wiedziałam, że jest "mleczny makaron". Ale jeśli Ty polecasz, to warto wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger