Ta cynamonka w innej wersji dla wielbicieli cynamonek jest skarbem. Robi się szybko, smakuje obłędnie i potem.....wiecie co? znika błyskawicznie. Popróbujcie a nie pożałujecie.
Skyrowa cynamonka - przepis
- 200 g skyru naturalnego
- 3 jaja
- 120 g mąki pszennej T 650
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka erytrytolu
"Sos" cynamonowy:
- 20 g masła
- 20 g erytrytolu
- 10 g cynamonu
- Wymieszałam składniki na ciasto.
- Na sos rozpuściłam masło i połączyłam z erytrytolem i cynamonem.
- Formę wyłożyłam papierem do pieczenia.
- Wylałam ciasto a na ciasto wylałam sos robiąc esy floresy.
- Dodatkowo widelcem pomieszałam aby cynamon wszedł w ciasto.
- Piekłam w Air Fryerze w 150 stopniach przez 35 minut.
- Mam grzałkę górną.
- W piekarniku w 180 C przez 25 minut.
- Po wystygnięciu posypałam cukrem pudrem.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.