Sernik, serniczek, pyszny, pachnący, kremowy, idealny. Lubicie serniki? jakie najbardziej? kremowe? z rodzynkami czy bez? Przepis na dzisiejszy deser to idealne rozwiązanie do kawy czy herbaty.
Sernik orzechowy - przepis
Sernik orzechowy składniki: tortownica 22 cm
- 500 g twarogu z wiaderka
- 125 g serka Philadelphia
- 200 g jogurtu greckiego
- 40 g proszku budyniowego waniliowego
- 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 pełne łyżki kremu orzechowego z orzechami laskowymi
- 4 jaja - oddzielnie białka i żółtka
- 1/3 szklanki erytrytolu
Wierzch:
- 1/3 szklanki czekolady gorzkiej
- 2 - 3 łyżki mleka
- Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia.
- Sery, jogurt, żółtka jaj, ksylitol, krem orzechowy, budyń i mąkę zmiksowałam do połączenia składników.
- Białka jaj ubiłam na sztywną pianę i wmieszałam ją delikatnie w masę serową.
- Piekłam sernik w Air Fryerze 60 minut w temperaturze 150 C
- Można upiec go w piekarniku w 180 C przez 45 minut.
- Sernik schłodziłam w lodówce.
- Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej razem z mlekiem.
- Polałam sernik.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.