Będzie szybko, pysznie i białkowo czyli zdrowo. O nawet mi się zrymowało. Takie jagodzianki można zrobić w kilka minut i potem upiec i w ciągu niecałej godziny mamy pyszny deser. Macie ochotę? ja tutaj zrobiłam jagodzianki, kupiłam jagody na ryneczku, jeszcze były. Można użyć jagód mrożonych lub ze słoika z syropu. Będzie pysznie albo użyć innych owoców.
Szybkie twarogowe jagodzianki - przepis
Szybkie twarogowe jagodzianki - składniki 5 sztuk
- 1 jajo
- 250 g twarogu półtłustego
- 180 g mąki pszennej T 650
- 10 g proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki jagód
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- cukier puder do posypania
- Z twarogu, jajka, mąki, proszku do pieczenia zagniotłam ciasto które podzieliłam na 5 równych kawałków.
- Każdy kawałek uformowałam na kształt bułeczki i w środku zrobiłam wgłębienie.
- W te wgłębienia ułożyłam jagody i posypałam odrobiną cukru trzcinowego.
- Piekłam bułki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 25 - 30 minut aż się zrumieniły.
- Upieczone posypałam cukrem pudrem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.