wtorek, 19 sierpnia 2025

Szybkie twarogowe jagodzianki

 Będzie szybko, pysznie i białkowo czyli zdrowo. O nawet mi się zrymowało. Takie jagodzianki można zrobić w kilka minut i potem upiec i w ciągu niecałej godziny mamy pyszny deser. Macie ochotę? ja tutaj zrobiłam jagodzianki, kupiłam jagody na ryneczku, jeszcze były. Można użyć jagód mrożonych lub ze słoika z syropu. Będzie pysznie albo  użyć innych owoców.
Szybkie twarogowe jagodzianki - przepis

Szybkie twarogowe jagodzianki - składniki 5 sztuk
  • 1 jajo
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 180 g mąki pszennej T 650
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki jagód
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • cukier puder do posypania
Szybkie twarogowe jagodzianki przygotowanie:
  • Z twarogu, jajka, mąki, proszku do pieczenia zagniotłam ciasto które podzieliłam na 5 równych kawałków.
  • Każdy kawałek uformowałam na kształt bułeczki i w środku zrobiłam wgłębienie.
  • W te wgłębienia ułożyłam jagody i posypałam odrobiną cukru trzcinowego.
  • Piekłam bułki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 25 - 30 minut aż się zrumieniły.
  • Upieczone posypałam cukrem pudrem.
Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger