Taka pasta będzie idealna na przyjęcie sylwestrowe więc tym bardzo zachęcam do zrobienia. Ja użyłam do podania lawasze ale można dać podpłomyki czy macę, będzie znakomicie. A mogą też być krakersy. Pastę robi się szybko, jest smakowite, aromatyczna i odżywcza. 
Pasta z pstrąga, awokado i jajek - przepis
Pasta z pstrąga, awokado i jajek - składniki:
- 2 dojrzałe awokado
 - 1 wędzony pstrąg
 - 3 jaja ugotowane na twardo
 - sok z cytryny
 - 2 łyżki majonezu - ja użyłam wege
 - pieprz czarny
 
Do podania:
- roszponka
 - lawasze
 
- Jaja ugotowałam, wystudziłam, obrałam i zgniotłam widelce.
 - Awokado obrałam, skropiłam sokiem z cytryny, zmiażdżyłam widelcem.
 - Pstrąga obrałam i porwałam na drobne kawałeczki.
 - Wszystko razem wymieszałam, dodałam sól i pieprz, majonez do smaku a także ewentualnie sok z cytryny.
 - Lawasze pokroiłam na kwadraty i podpiekłam na suchej gałęzi.
 - Podałam z roszponką i lawaszami.
 
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.