piątek, 12 stycznia 2024

Zupa ziemniaczana z awokado

 Pyszna zupa dziś w moim talerzu a jeśli chcesz aby i w Twoim było pysznie to ugotuj sobie a zapewniam że nie pożałujesz. Zupa ziemniaczana taka treściwa, pachnąca, pożywna, idealna na zimowe dni. Dodatek awokado nadaje jej kremowości, i wartości odżywczych. Jak zrobić zupę ziemniaczaną z awokado? nic prostszego, ziemniaki, awokado, serek kremowy topiony i prawie zupa gotowa, zapraszam.
Zupa ziemniaczana z awokado - przepis

Zupa ziemniaczana z awokado składniki:
  • 800 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 awokado
  • 3 łyżki oleju
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml mleka
  • 150 g topionego serka kremowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz
Zupa ziemniaczana z awokado przygotowanie:
  • Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę tak samo jak i cebulę.
  • W dużym garnku podsmażyłam i ziemniaki i cebulę na rozgrzanym oleju.
  • Zalałam bulionem i mlekiem i gotowałam 20 minut.
  • Potem całość zmiksowałam, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
  • Na koniec dodałam pokruszony serek topiony i gotowałam aż całkiem się rozpuścił.
  • Doprawiłam sokiem z cytryny.
  • Awokado obrałam i pokroiłam w plastry, skropiłam sokiem z cytryny.
  • Zupę przelałam do talerzy, ułożyłam plastry awokado i posypałam świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego
Przepis z archiwum

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger