środa, 16 sierpnia 2023

Zupa kurkowa z koperkiem

Czas na zupę kurkową, czyli jedną z tych zup której latem zabraknąć nie powinno na naszych talerzach.
Oczywiście jeśli lubicie grzyby bo jeśli nie to nie ma sprawy, niech jedzą ci co kurki uwielbiają.
Zupa jest aromatyczna i przepyszna więc polecam każdemu wielbicielowi kurek.
Zupa kurkowa z koperkiem - przepis
Zupa kurkowa z koperkiem składniki:
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 500 g małych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 250 g świeżych kurek
  • 1/2 pęczka koperku
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • sól morska
  • pieprz czarny
Zupa kurkowa z koperkiem przygotowanie:
  • Oczyściłam kurki, nie myjcie ich.
  • Ziemniaki wyszorowałam i pokroiłam na połówki a marchewkę po wyszorowaniu w plasterki.
  • Posiekałam koperek.
  • Na maśle podsmażyłam ziemniaki, marchewkę, kurki i po 5 minutach wlałam do garnka bulion.
  • Gotowałam 15 minut, po czym wlałam śmietankę, zagotowałam.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wsypałam posiekany koperek, zagotowałam.
  • Zupa gotowa, szybko i smacznie.
Smacznego
Przepis własny

4 komentarze

  1. Ależ to musi być pyszna zupa... W moim domu uwielbiamy kurki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kurki to jedne z najsmaczniejszych grzybów i warto się nimi zajadać

      Usuń
  2. Oj tak, obowiązkowa pozycja w sezonie grzybowym. Uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger