wtorek, 27 września 2022

Koreańskie kanapki z marynowanymi boczniakami i ogórkowym kimchi

Robiłam jakiś czas temu kimchi z ogórków i podawałam przepis, znajdziecie go pod linkiem.
Dziś tylko trzeba zamarynować boczniaki, zrobić sos i złożyć kanapkę.
Kanapka jest pyszna, pożywna i pachnąca, idealna na śniadanie.
Kanapki z boczniakami i kimchi.

Składniki:
Marynowane boczniaki:
  • 2 łyżki oliwy
  • 350 g boczniaków
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 duża cebula
  • 5 łyżek octu jabłkowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • 5 liści laurowych
Sos:
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka oliwy
  • sól morska
  • pieprz czarny
Grzanki:
Przygotowanie boczniaków:
  • Boczniaki należy przygotować dzień wcześniej.
  • Kimchi z ogórków też wystarczy przygotować dzień wcześniej.
  • Boczniaki pokroiłam na kawałki i podsmażyłam na oleju aż się zrumieniły.
  • Posoliłam i odłożyłam na chwilę.
  • Gorącą wodę wlałam do miski, dodałam pokrojoną w piórka cebulę.
  • Dodałam ocet ryżowy, ocet jabłkowy i resztę przypraw i wymieszałam.
  • Teraz włożyłam boczniaki, wymieszałam i przykryłam szczelnie miskę i pozostawiłam do wystygnięcia.
  • Potem wstawiłam do lodówki na 24 godziny.
  • Składniki sosu wymieszałam i odstawiłam.
  • Bagietkę pokroiłam na kawałki, podpiekłam na suchej patelni.
  • Posmarowałam każdą część bagietki sosem, ułożyłam liście sałaty, kimchi z ogórków i marynowane boczniaki.
Smacznego
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Pałac w Chróścinie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger