czwartek, 20 stycznia 2022

Kapusta z suszonymi śliwkami

Cóż to był za przysmak, idealne danie samodzielnie z podpieczonymi grzankami lub jako dodatek do mięsa.
Taką kapustę robi się szybko i smakuje wybornie więc polecam. 
Suszone śliwki w kapuście.

Składniki:
  • 1000 g kapusty kiszonej
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 200 g śliwek suszonych kalifornijskich
  • 2 liście laurowe
  • 4 - 5 ziarenek ziela angielskiego
Przygotowanie kapusty:
  • Kapustę pokroiłam drobniej, włożyłam do garnka, wlałam bulion, dodałam liście laurowe i ziele angielskie i gotowałam ok. 60 minut aż kapusta zmiękła.
  • Teraz dodałam śliwki, możecie je pokroić drobniej.
  • Gotowałam dalej ok. 30 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Lubrańcu woj. kujawsko - pomorskie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger