wtorek, 18 maja 2021

Omlet ze szparagami

W sezonie szparagowym omletu nie może zabraknąć.
Tutaj zrobiłam go trochę inaczej ale równie smakowicie.
Spróbujcie zresztą, omlet jest soczysty, szparagi chrupiące, idealne.
Szparagowy omlet.

Składniki: 1 omlet
  • 250 g zielonych szparagów
  • 1 łyżka masła
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 4 jaja
Do podania: 
  • pomidorki koktajlowe
  • szczypiorek

Przygotowanie omletu:
  • Szparagom odłamałam zdrewniałe końcówki i przekroiłam wzdłuż na połówki.
  • Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam szparagi, jakieś 3 minuty.
  • Ułożyłam je na środku patelni.
  • Jaja roztrzepałam z solą i pieprzem i wlałam na patelnię.
  • Smażyłam spychając brzegi do środka aby masa podpływała pod spód.
  • Gdy brzegi się dobrze ścięły założyłam je na szparagi, z jednej i drugiej strony.
  • Obsmażyłam takiego zwiniętego omleta ze wszystkich stron.
  • Podałam z pomidorkami, posypane szczypiorkiem.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Kobylnikach woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger