wtorek, 9 marca 2021

Zupa pomidorowa z ośmiornicy z jogurtem

Dawno już nie jadłam tak aromatycznej i pysznej pomidorówki a to za sprawą ośmiornicy i pomysłodawcy przepisu Jamiego Olivera.
Zupa jest przepyszna, wystarczy tylko ugotować odpowiednio ośmiornicę a potem to już błyskawicznie.
Jeśli uda się Wam zakupić ośmiornicę to warto przygotować się na 2 - 3 dania z jej udziałem.
Jednym z nich niech będzie zupa pomidorowa.
Zupa z ośmiornicy.


Składniki:

  • 450 ml bulionu z gotowania ośmiornicy
  • 550 ml wody
  • 160 g makaronu krótkie wstążki
  • natka pietruszki 2 - 3 łyżki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska 
  • pieprz czarny

Przygotowanie zupy:

  • Bulion wlałam do garnka, dolałam wodę i zagotowałam.
  • Dodałam koncentrat pomidorowy.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wsypałam makaron.
  • Gotowałam aż stał się miękki.
  • Podałam zupę  z jogurtem, posiekaną natką pietruszki, skropioną oliwą.

Smacznego.
Przepis Jamie Oliver.
"Podróże małe i duże"
Kwietniowa Grabia woj. łódzkie

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger