sobota, 20 marca 2021

Bananowy mus z awokado

Idealny mus na deser, jest lekko i pysznie, polecam do kawy, herbaty czy czystka.
Ja go uwielbiam, czystka a Wy co pijecie do deserów?
Szybko i płynnie deser powstaje i jest przepyszny, warunek: musi być dojrzałe awokado i dojrzałe banany, takie lekko czerniejące, wtedy mają najlepiej przyswajalny cukier.
No to zaczynamy.
Mus z bananów i awokado.


Składniki:

  • 3 średnie dojrzałe banany
  • 1 dojrzałe awokado Has
  • 2 łyżki miodu kasztanowego lub innego ulubionego
  • 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki suszonej morwy białej  


Przygotowanie musu:

  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę, włożyłam do misy malaksera.
  • Dodałam dojrzałe obrane banany, miód, mleko i zmiksowałam na gładki mus.
  • Można użyć blendera kielichowego, ręcznego, każdy się nada.
  • Połowę masy wlałam do pucharków, posypałam morwą i posiekanymi orzechami i wlałam drugą połowę masy bananowej.
  • Na wierzchu ułożyłam orzechy i morwę, włożyłam do lodówki na godzinę.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Robinia akacjowa

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger