sobota, 3 października 2020

Tortille z kapustą kiszoną i pastą paprykową

Pyszny, szybki obiad pod warunkiem że wcześniej podszykujecie sobie pastę paprykową.
Jest ona aromatyczna i idealnie pasuje i do placków tortilli i kiszonej kapusty.
Ja użyłam tutaj kapusty czerwonej natomiast jeśli nie znajdziecie to użyjcie zwykłej.
Jednak z czerwoną to dodatkowo uczta dla oka.
Obiad podano: tortille.

Składniki:

  • 5 tortilli pszennych pełnoziarnistych
  • 100 g kiszonej czerwonej kapusty
  • 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • kiełki brokuła
  • 2 żółte pomidory
  • 150 g pasty paprykowej

Przygotowanie dania:

  • Pomidory pokroiłam w plastry.
  • Każdy placek tortilli podgrzałam na suchej patelni.
  • Potem każdy posmarowałam pasta paprykową, ułożyłam porwane kawałki szynki, kiełki brokuła, plastry pomidorów oraz kapustę kiszoną.


  • Każdy placek zwinęłam w rulon i zajadaliśmy.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zwinger - Drezno - Niemcy

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger