czwartek, 27 sierpnia 2020

Sałatka z awokado z Madagaskaru

Pyszna sałatka rodem z Madagaskaru a jak ta piękna słoneczna wyspa w tle to narzuca się od razu że pomidory i awokado muszą być bardzo dojrzałe i aromatyczne.
Dlatego najsmaczniejsza jest ta sałatka latem gdy pomidory dojrzewają na słońcu i są aż słodkie.
Polecam sałatkę bo jest przepyszna.
Sałatka z Madagaskaru.


Składniki:

  • 5 dojrzałych pomidorów
  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 dymki ze szczypiorem
  • 2 cm korzenia imbiru
  • sok z 2 limonek
  • sól morska

Przygotowanie sałatki:

  • Pomidory umyłam, pokroiłam w drobną kostkę, włożyłam do miski.
  • Awokado obrałam i pokroiłam na ćwierćplasterki.
  • Dymkę posiekałam i roztarłam w moździerzu razem z solą na papkę, dodałam do pomidorów.
  • Dodałam posiekany szczypior.
  • Imbir starłam na tarce o drobnych oczkach i wymieszałam z sokiem z limonki oraz 2 łyżkami wody.
  • Sosem polałam sałatkę, wymieszałam i wstawiłam do lodówki na przynajmniej 2 godziny.

Smacznego.
Przepis kuchni Madagaskaru.
"Podróże małe i duże"
Kwitnący oliwnik

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger