sobota, 18 kwietnia 2020

Jajeczna pasta z awokado ze szczypiorkiem

Pyszna, aromatyczna pasta, którą zrobicie w parę minut aby potem cieszyć się pysznym smakiem na kanapkach, tostach czy zajadając samą.
U mnie zniknęła szybciutko.
Pasta śniadaniowa.


Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól morska
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka oleju

Przygotowanie pasty:

  • Na patelni rozgrzałam olej i wlałam roztrzepane jaja.
  • Pozwoliłam im się chwilę ścinać a potem ugniatając widelcem, dosmażyłam je, przełożyłam do miski.
  • Do jaj dodałam obrane i zmiażdżone widelcem awokado.
  • Dodałam także sól, ocet, wymieszałam a na koniec dodałam posiekany szczypiorek.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zachód słońca w Ciechocinku

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger