piątek, 28 lutego 2020

Smażone krewetki z czosnkiem i chorizo z makaronem tagliatelle z chili

Krewetki uwielbiamy w każdej postaci, chorizo odkąd je poznałam zawsze znajdzie się w mojej lodówce, dlaczego by nie połączyć dwóch moich ulubionych składników w jednym daniu? nic nie stało na ich drodze aby się połączyły.
Do tego wyszukałam pyszny makaron z chili.
Danie wyszło znakomite, polecam.
Inspiracją było danie z bloga Olgi Smile, lubię do niej zaglądać.
Krewetki z chorizo.


Składniki:

  • 500 g krewetki olbrzymiej obranej
  • 100 g kiełbasy chorizo pikantnej
  • 1 mała papryczka chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 60 ml śmietanki słodkiej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 200 g makaronu tagliatelle z chili


Przygotowanie dania:

  • Rozmroziłam i umyłam krewetki.
  • Chorizo pokroiłam w plastry, pokroiłam w plastry czosnek i drobniutko posiekałam chili.
  • Na patelni rozgrzałam masło, podsmażyłam czosnek, chorizo.
  • Teraz wrzuciłam  krewetki i krótko, ok. 2 minuty z każdej strony podsmażałam, dodałam śmietankę, zagotowałam, aż zgęstniała.
  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam, wrzuciłam na patelnię, wymieszałam.
  • Posypałam posiekaną natką pietruszki.


Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger