poniedziałek, 3 lutego 2020

Kanapki śniadaniowe z tuńczykiem

Kanapki, mnóstwo wariantów i dużo możliwości.
Układamy nasze ulubione produkty na pełnoziarnistym chlebie najlepiej i potem zajadamy ze smakiem.
Dziś proponuję tuńczyka, szynkę i ogórki, połączenie idealne.
Kanapki na śniadanie.


Składniki: 1 porcja

  • 2 tosty pełnoziarniste
  • 1 ogórek konserwowy
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry sera żółtego
  • 80 g tuńczyka z puszki
  • pasta łososiowa do smarowania
  • 2 rzodkiewki

Przygotowanie kanapek:

  • Tosty podpiekłam na suchej patelni i jeszcze gorące posmarowałam pastą z łososia i ułożyłam na nich plastry sera żółtego.
  • Potem ułożyłam kawałki tuńczyka, plastry szynki oraz pokrojone w plastry rzodkiewki.
  • Zajadamy ze smakiem.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Budynek dawnej Poczty Konnej w Kołacinie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger