sobota, 4 stycznia 2020

Sałatka z awokado, mozzarelli i pieczarek

Łatwa i pożywna sałatka dziś na stole.
Dodałam aromatyczne pieczarki, kremowe awokado, rozpływającą się w ustach mozzarellę.
Sałatka wyszła wyśmienita, polecam gorąco.
Sałatka z kremowym awokado i mozzarellą.


Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • 200 g pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • 125 sera mozzarella
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 jaja na twardo
  • 2 łyżki oliwy
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • 2 - 3 gałązki świeżego oregano
  • 2 - 3 łyżki posiekanego szczawiku lub szczawiu


Przygotowanie sałatki:

  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam na cząstki.
  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam na plastry, skropiłam sokiem z cytryny.
  • Mozzarellę pokroiłam w plastry.
  • Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry, podsmażyłam na łyżce oleju na złoty kolor, przestudziłam.
  • Posiekałam szczawik i oregano.
  • Wszystkie składniki wymieszałam w misce i skropiłam oliwą, posypałam solą i pieprzem, wymieszałam ponownie.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Dworek w Wodzieradach

2 komentarze

  1. Hello Lovely,
    I'm always searching for new recipes. Thank you, your salad looks amazing.
    Happy 2020
    Elisabeth

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger