środa, 4 grudnia 2019

Tosty z cheddarem, awokado i jajem sadzonym

To bardzo widowiskowa i pyszna kanapka, idealna przed wyjściem z domu w grudniowy, chłodny dzień.
Pożywi organizm, ogrzeje wnętrze naszego brzucha i długo będziemy syci.
Polecam serdecznie.
Tosty śniadaniowe.


Składniki: 4 tosty

  • 8 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 8 plastrów sera topionego cheddar w plastrach
  • 1 dojrzałe awokado
  • kiełki mieszanki rosyjskiej
  • 4 jaja
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy


Przygotowanie tostów:

  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę, pokroiłam w plastry.
  • Rozłożyłam kromki chleba, na każdej położyłam plaster sera,


  • na nim plasterki awokado.


  • Złożyłam po dwie kromki,


  • docisnęłam i smażyłam na suchej patelni z obu stron, aż ładnie się zrumieniły.
  • Jaja usmażyłam na suchej patelni i na każdym toście ułożyłam jajo, posypałam solą i pieprzem cytrynowym i kiełkami mieszanki rosyjskiej.
  • Na konie pokroiłam w trójkąty. 

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Czerwcowe łąki makowe

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger