Spróbujcie koniecznie na śniadanie czy na obiad, będzie wyśmienity.
Omlet owsiany.
Składniki:
- 2 duże jaja
 - 3 pełne łyżki płatków owsianych bio
 - 1 małe jabłko
 - szczypta proszku do pieczenia
 - olej do smażenia
 - dżem brzoskwiniowy do podania
 
Przygotowanie omletu:
- Płatki zmiksowałam na gruboziarnistą mąkę.
 - Jabłko obrałam, pokroiłam i zmiksowałam na papkę, dodałam mąkę, jaja, proszek do pieczenia i wymieszałam wszystko dokładnie.
 - Na patelni rozgrzałam olej i wylałam na gorący masę na omlet.
 - Smażyłam pod przykryciem aż brzegi zaczęły odchodzić od ścianek patelni.
 - Przewróciłam na drugą stronę i chwilę dosmażałam.
 - Podałam z dżemem brzoskwiniowym.
 
Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
| Dworek w Lubieniu Kujawskim woj. kujawsko - pomorskie | 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.