piątek, 6 grudnia 2019

Omlet z płatków owsianych - omlet owsiany

Ten omlet smakuje wybornie z ulubioną konfiturą czy miodem.
Spróbujcie koniecznie na śniadanie czy na obiad, będzie wyśmienity.
Omlet owsiany.


Składniki:

  • 2 duże jaja
  • 3 pełne łyżki płatków owsianych bio
  • 1 małe jabłko
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • dżem brzoskwiniowy do podania

Przygotowanie omletu:

  • Płatki zmiksowałam na gruboziarnistą mąkę.
  • Jabłko obrałam, pokroiłam i zmiksowałam na papkę, dodałam mąkę, jaja, proszek do pieczenia i wymieszałam wszystko dokładnie.
  • Na patelni rozgrzałam olej i wylałam na gorący masę na omlet.
  • Smażyłam pod przykryciem aż brzegi zaczęły odchodzić od ścianek patelni. 
  • Przewróciłam na drugą stronę i chwilę dosmażałam.
  • Podałam z dżemem brzoskwiniowym.

Smacznego.
Źródło.
"Podróże małe i duże"
Dworek w Lubieniu Kujawskim woj. kujawsko - pomorskie

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger