środa, 30 października 2019

Twarożek z flażoletką i papryką

Taki twarożek na śniadanie zafundowaliśmy sobie kilka dni temu.
Fasole używane są w kuchni międzynarodowej już od bardzo dawna. 
Nadają daniom smak i walory odżywcze. 
Zielona Fasola Flażoletka wzbogaci w intensywny kolor i smak wiele potraw, dziś mój twarożek.
Zachęcam do spróbowania.
Flażoletka i twarożek.


Składniki:
  • 200 g fasolki flażoletka - puszka Bonduelle
  • 330 g sera twarogowego półtłustego
  • 200 g śmietany kwaśnej 12 %
  • sól różowa himalajska
  • 1 strąk papryki konserwowej
  • pieprz cytrynowy
  • 2 - 3 łyżki kiełków rzodkiewki

Przygotowanie twarożku:
  • Do miski wkruszyłam ser, rozgniotłam go widelcem, wymieszałam ze śmietaną.
  • Dodałam osączoną na sicie fasolkę, wymieszałam.
  • Paprykę pokroiłam w kosteczkę, dodałam do masy, doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam.
  • Na miseczce posypałam kiełkami rzodkiewki.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac Grudzińskich w Poddębicach w wiosennej szacie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger