piątek, 20 września 2019

Caprese po polsku

Uwielbiam sałatkę caprese, pyszną aromatyczną rodem z Włoch.
Oto wersja oryginalna sałatki caprese.
Dziś jednak przedstawiam wersję całkiem po polsku czyli co zrobić aby twaróg smakował wyśmienicie.
Zaczynamy przyrządzać sałatkę, kilka minut i będzie na talerzach.
Polska wersja caprese.


Składniki: 1 porcja

  • kilka plastrów twarogu półtłustego
  • kilka plastrów pomidora
  • szczypior
  • listki bazylii
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz cytrynowy
  • sól różowa himalajska


Przygotowanie sałatki:

  • Pokroiłam w plastry twaróg i pomidora i ułożyłam na talerzu na przemian na zakładkę.
  • Posypałam posiekanym szczypiorkiem i przełożyłam listkami bazylii.
  • Do jogurtu wcisnęłam czosnek, dodałam sól i wymieszałam.
  • Polałam sosem sałatkę, posypałam pieprzem cytrynowym.


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Park "Wiosny Ludów" w Kutnie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger