Oto wersja oryginalna sałatki caprese.
Dziś jednak przedstawiam wersję całkiem po polsku czyli co zrobić aby twaróg smakował wyśmienicie.
Zaczynamy przyrządzać sałatkę, kilka minut i będzie na talerzach.
Polska wersja caprese.
Składniki: 1 porcja
- kilka plastrów twarogu półtłustego
 - kilka plastrów pomidora
 - szczypior
 - listki bazylii
 - 100 g jogurtu naturalnego
 - 1 ząbek czosnku
 - pieprz cytrynowy
 - sól różowa himalajska
 
Przygotowanie sałatki:
- Pokroiłam w plastry twaróg i pomidora i ułożyłam na talerzu na przemian na zakładkę.
 - Posypałam posiekanym szczypiorkiem i przełożyłam listkami bazylii.
 - Do jogurtu wcisnęłam czosnek, dodałam sól i wymieszałam.
 - Polałam sosem sałatkę, posypałam pieprzem cytrynowym.
 
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
| Park "Wiosny Ludów" w Kutnie woj. łódzkie | 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.