poniedziałek, 26 sierpnia 2019

Wegańskie babeczki z kiwi

Przepis na te pyszne babeczki pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Zielona Toskania".
Babeczki robi się szybciutko, pięknie pachną, są przepyszne.
Idealne jako deser ale także jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy, polecam gorąco.
Muffiny z kiwi.


Składniki: 8 babeczek

  • 200 g mąki pszennej T 650
  • 250 g obranych owców kiwi
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g ksylitolu lub cukru trzcinowego
  • cukier puder do posypania


Przygotowanie babeczek:

  • Obrałam kiwi i zmiksowałam na papkę.
  • Do zmiksowanych kiwi dodałam ksylitol, wymieszałam a następnie dodałam mąkę i proszek do pieczenia, zmiksowałam na jednolitą masę.
  • Papierowe papilotki włożyłam do foremek i napełniłam je do 3/4 wysokości.


  • Piekłam babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 30 minut.
  • Po ostudzeniu posypałam cukrem pudrem.


Smacznego.
Przepis kuchni toskańskiej.
"Podróże małe i duże"
"Pustelnia Złotego Lasu" w Rytwianach woj. świętokrzyskie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger