wtorek, 11 czerwca 2019

Śniadaniowe tosty z chałki z dżemem wiśniowym

Dziś śniadanie mistrzów bo jak je inaczej nazwać? same smakołyki na talerzu.
Prosto, cały proceder trwa tyle co podsmażenie chałki na maśle.
I tu nie ma odstęp, oliwa czy olej, to musi być masło i jego charakterystyczny smak, ewentualnie olej kokosowy dla wegan.
My zajadaliśmy z dżemem z wiśni z limonką.
Tosty na śniadanie z dżemem z wiśni i limonki.


Składniki: 2 - 3 porcje



Przygotowanie śniadania:

  • Chałkę pokroiłam na plastry ok. 1 cm.
  • Masło rozpuściłam na patelni i podsmażyłam na nim plastry chałki z obu stron na złoty kolor.
  • Uwaga! bardzo pachnie!
  • Podałam kromki chałki z dżemem z wiśni.


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wapienniki Sulejowskie - Lazurowe Jeziorko

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger