wtorek, 18 czerwca 2019

Krem truskawkowy z awokado

Idealne śniadanie lub idealny deser, jak kto woli.
Teraz jak upały to takie śniadanie wystarczy na długo, tylko pić trzeba i do obiadu wystarczy.
Używamy truskawek świeżych a poza sezonem mrożonych, i tak i tak będzie ok.
Zapraszam na śniadanie.
Truskawkowy krem z awokado.

Składniki:

  • 2 nieduże awokado Hass
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 300 g truskawek świeżych lub mrożonych
  • 2 banany
  • 100 ml mleczka kokosowego

Do podania:

  • 300 g czereśni
  • 2 łyżki łuski gryczanej
  • płatki migdałowe

Przygotowanie kremu:

  • Awokado obrałam ze skórki, wyjęłam pestkę i zmiksowałam z octem jabłkowym.
  • Dodałam obrane i pokrojone banany oraz obrane truskawki, wlałam mleczko kokosowe i zmiksowałam na krem.
  • Nałożyłam do pucharków i udekorowałam czereśniami, łuską gryczaną i podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Secesyjny Teatr Letni w Ciechocinku

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger