niedziela, 23 czerwca 2019

Kokosowy pudding chia z musem z mango

Lekki, zdrowy i pożywny pudding jako deser albo śniadanie, na dobry start.
Ziarenka szałwii hiszpańskiej lekko chrupią pod zębem a kremowy mus z mango idealnie dopełnia całości w szklaneczce, słoiczku czy w miseczce.
Pudding z szałwią hiszpańską i mango.


Składniki:
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 płaskie łyżki chia
  • 1 dojrzałe mango

Przygotowanie puddingu:

  • Do miski wlałam mleko kokosowe, wsypałam nasiona szałwii i chwilę miksowałam - minutę.
  • Dodałam miód, wymieszałam aby się rozpuścił.
  • Przelałam do słoiczków, wstawiłam do lodówki na całą noc.
  • Mango obrałam ze skórki, odkroiłam miąższ od pestki i zmiksowałam na gładki mus.
  • Na pudding z chia wylałam mus z mango.
  • Wstawiłam na 30 minut do lodówki do schłodzenia mango.
  • Jeśli wcześniej mango chłodziło się w lodówce nie potrzeba chłodzić już deseru.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Ratusz na Rynku w Łęczycy

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger