piątek, 21 czerwca 2019

Agrestowy budyń jaglany

To deser najszybszy na świecie a smakuje wybornie.
Można go też zrobić z innymi owocami, jednak agrest robi tutaj całą robotę aby deser był obłędny w smaku, polecam.
Budyń jaglany z agrestem.


Składniki:

  • 1 pełna szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
  • 150 g dojrzałego agrestu
  • 3 pełne łyżki miodu lub syropu klonowego
  • szczypta kardamonu


Przygotowanie budyniu:

  • Do misy malaksera włożyłam ugotowaną kaszę jaglaną.
  • Dodałam miód, agrest i wlałam jogurt, zmiksowałam na gładki krem/budyń.
  • Posypałam kulkami agrestu, schłodziłam w lodówce.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kolegiata w Tumie woj. łódzkie

2 komentarze

  1. Jeszcze czegoś takiego nie jadłam, bardzo chętnie spróbuję. Wszystkie składniki lubię, a przepis łatwy, to aż chce się robić. hihi Agrest tylko znaleźć muszę i robię. :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger