niedziela, 12 maja 2019

Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora

FIT
Pamiętacie jak pisałam o kiszonej kapuście pekińskiej?
Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta.
Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa i smaczna.
Razem w jednej surówce sprawują się znakomicie.
Polecam serdecznie, na zdrowie!
Surówka z kapusty coolwrap, kiszonej na zdrowie!


Składniki:

  • 1/2 kiszonej kapusty pekińskiej
  • 1/4 główki kapusty coolwrap
  • 1 szpiczasta czerwona papryka
  • biała część niedużego pora
  • 1 nieduże jabłko
  • sól morska
  • 2 - 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu czosnkowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 - 3 łyżki listków estragonu
  • pieprz świeżo mielony


Przygotowanie surówki:

  • Obie kapusty drobno posiekałam.
  • Paprykę umyłam, obrałam i pokroiłam w cienkie paseczki.
  • Pora po umyciu pokroiłam w półplasterki.
  • Jabłko umyłam i wraz ze skórką starłam na tarce o dużych oczkach.
  • Wymieszałam warzywa w misce, polałam oliwą, octem, miodem, posypałam solą i pieprzem, wymieszałam.
  • Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Uzdrowisko w Busko Zdrój - pałac Marconiego

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger