niedziela, 14 kwietnia 2019

Pasta z buraków i ogórka

Szybka, pyszna i idealna na Wielkanoc pasta z buraków.
Jeśli do buraków dodamy ogórka konserwowego i chrzanu to pasta jest znakomita, polecam.
Pasta, ogórek i buraki.


Składniki:

  • 1 długi upieczony burak
  • 1 łyżeczka startego chrzanu
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 nieduży ogórek konserwowy


Przygotowanie pasty:

  • Buraka zawinęłam w folię aluminiową i piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 40 minut.
  • Potem ostudziłam i obrałam ze skórki, pokroiłam w plastry.
  • Do misy malaksera dodałam buraka, pokrojonego w plasterki ogórka, dodałam sok z cytryny i oliwę.
  • Zmiksowałam wszystko na gładką pastę.
  • Na koniec dodałam chrzan i wymieszałam.
  • Przed spożyciem wychłodziłam w lodówce.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Śmieszka z Krynicy Morskiej

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger