piątek, 22 lutego 2019

Sałatka z tortellini, ostrygami i fetą

Sałatka powstała przy tzw. "czyszczeniu lodówki", jakaś puszka, paczka tortellini z nadzieniem z mortadeli, kawałek fety i długi różowy bakłażan.
To było w mojej lodówce i powstała pyszna sałatka, zapraszam.
Tortellini, ostrygi i feta w pysznej sałatce.


Składniki:

  • 250 g pierożków tortellini z nadzieniem z mortadeli wieprzowej
  • 1 puszka - 85 g ostryg podwędzanych 
  • 100 g sera feta
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 różowy długi bakłażan
  • 1 średnia cukinia
  • oliwa
  • sól morska
  • 1 łyżki pasty ajwar


Przygotowanie sałatki:

  • Pierożki ugotowałam w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedziłam.
  • Cukinie i bakłażana pokroiłam w krążki, posmarowałam oliwą, posoliłam i grillowałam z obu stron aż lekko zmiękły, dołożyłam do pierożków.
  • Posiekałam szczypiorek i natkę, dołożyłam do miski.
  • Fetę pokroiłam w kostkę.
  • Do miski trafiły także ostrygi razem z sosem z puszki.
  • Wymieszałam wszystkie składniki, dodałam ajwar i ponownie wymieszałam.
  • Posypałam kostkami sera.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wapienniki Sulejowskie - Lazurowe Jezioro

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger