poniedziałek, 12 listopada 2018

Talarki z cukinii

Cukinia na wszelakie sposoby smakuje obłędnie, to fakt a do tego ma dużo witamin i jest bardzo zdrowa.
Dziś po prostu ją podsmażyłam i tak podana znakomita jest na śniadanie czy jako dodatek do obiadu.
Próbowaliście już tak podanej cukinii? polecam bo warto.
Cukinia panierowana w bułce.


Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 2 małe jaja
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • bułka tarta do panierowania
  • ostry sos do podania
  • olej ryżowy do smażenia


Przygotowanie talarków:

  • Cukinię umyłam, osuszyłam, pokroiłam w plastry 1 cm.
  • Jaja roztrzepałam z mlekiem i sosem sojowym.
  • Maczałam plastry cukinii w jaju, potem obtaczałam w bułce tartej.
  • Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam na śniadanie.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Ważka

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger