środa, 17 października 2018

Włoska piada z chorizo i mozzarellą

Piada to włoski chlebek w postaci placków.
Można w nią zawijać co dusza zapragnie aby w rezultacie zajadać przepyszne dania.
Dorwałam już przepis na włoską piadinę i niebawem sama zrobię a tymczasem mam kupną równie pyszną.
Polecam szybkie i pyszne danie.
Włoska piadina z chorizo i serem.


Składniki:

  • 3 placki piada
  • 3 małe pomidorki
  • 2 ogórki małosolne lub kiszone
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 7 listków bazylii
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 3 plastry twardej długodojrzewającej  mozzarelli
  • 140 g cienkiego chorizo
  • pesto z liści rzodkiewki lub inne


Przygotowanie śniadania:

  • Najpierw zrobiłam salsę: posiekałam ogórki i pomidory, dodałam posiekaną cebulę i czosnek, oraz posiekane liście bazylii.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. 
  • Placki piada każdy oddzielnie podgrzałam na suchej patelni, potem posmarowałam je pesto.
  • Na placku ułożyłam cienkie plasterki chorizo, plaster mozzarelli, porcje salsy i złożyłam na ćwiartki.
  • Zajadamy od razu.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pokój dla Napoleona w Pałacu w Walewicach

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger