poniedziałek, 22 października 2018

Owoce morza i makaron z samopszy

Dziś szybko i pysznie.
Kupiłam makaron z samopszy - to taka stara odmiana pszenicy, bardzo zdrowa.
Dzięki temu danie jest nie tylko pyszne ale i zdrowe.
Polecam do makaronu owoce morza bo je uwielbiam a tutaj znakomicie się sprawdziły.
Makaron z samopszy z owocami morza.


Składniki:

  • 200 g bio makaronu z samopszy
  • 270 g mieszanki owoców morza: kałamarnica, kalmary, omułki, krewetki, małże
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 1 nieduży pomidor
  • sól morska
  • 1/2 łyżeczki sosu Sriracha
  • garść listków bazylii


Przygotowanie makaronu:

  • Ugotowałam makaron al'dente.
  • Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej posiekaną cebulę i czosnek.
  • Dodałam pokrojonego w kosteczkę pomidora, posoliłam, smażyłam 3 minuty.
  • Teraz dodałam owoce morza, sos Sriracha i smażyłam jeszcze 3 minuty.
  • Na patelnię dodałam owoce makaron, wymieszałam i przełożyłam na talerze.
  • Posypałam posiekaną bazylią.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Walewice - Stadnina koni

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger