czwartek, 5 kwietnia 2018

Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki

FIT
Uwielbiam takie surówki, kolorowe, pyszne, zdrowe i chce się je jeść więcej i nie wypada ale zajadamy.
No ale tutaj można więcej i więcej, same witaminy, a jak zamiast majonezu dodacie jogurtu to będzie jeszcze zdrowiej.
Zachęcam do zajadania surówek.
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki.


                 Składniki:

  • 1/4 główki kapusty czerwonej
  • 1 nieduża czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • sol morska
  • czarny pieprz
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżki majonezu lub jogurtu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • garść śliwek suszonych


Kapustę drobno poszatkowałam i skropiłam od razu octem aby utrzymała swój piękny kolor.
Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce jarzynowej, drobno posiekałam cebulę.
Pokroiłam w paseczki śliwki, dodałam do miski.
Połączyłam składniki surówki z majonezem, solą i pieprzem, oliwą i syropem klonowym, wymieszałam.
Surówka jest najlepsza jak postoi chociaż 30 minut i smaki się przegryzą.
Smacznego.
Przepis własny.
                                        "Podróże małe i duże"
Samiczka dzwońca

2 komentarze

  1. Jaki ma bajeczny kolor! Uwielbiam jabłka i suszoną śliwkę, więc kapustę jakoś dałoby się przeżyć :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie lubisz kapusty czerwonej? to samo zdrowie i pyszność, koniecznie wypróbuj, posmakuje Ci.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger