poniedziałek, 4 grudnia 2017

Surówka z porem i kapustą pekińską

FIT
Do każdego obiadu podajecie surówkę? no miałam na myśli drugie danie?
Ja surówki zajadam ciągle, a to do kanapek, same też są pyszne, do obiadu, zawsze jakaś stoi w lodówce i czeka na zjedzenie, mają mało kalorii a sytość zapewniona.
Mnóstwo witamin, makro i mikroelementów, dużo błonnika, one dostarczają nam wszystkiego po trochu.
Zajadajmy surówki na zdrowie.
Surówka z porem i kapustą pekińską.

                  Składniki:

  • nieduża główka kapusty pekińskiej - miałam fioletową
  • 1 puszka kukurydzy z groszkiem - 200 g
  • 1 papryka czerwona 
  • 1 duży por
  • 150 g jogurtu islandzkiego naturalnego skyr
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony

Najpierw poszatkowałam drobno kapustę pekińską, włożyłam do miski.
Fioletowa wygląda malowniczo w surówce, są do nabycia w Lidlu i w Kauflandzie.
Kukurydzę z groszkiem odcedziłam z zalewy, dodałam do miski z kapustą.
Paprykę po obraniu z gniazd nasiennych pokroiłam w drobne paseczki, dodałam do kapusty.
Pora dokładnie wymyłam, osuszyłam i drobno posiekałam, dodałam do warzyw.
Jogurt wymieszałam z musztardą, solą i świeżo mielonym pieprzem.
Sos wymieszałam z warzywami, schłodziłam w lodówce przed podaniem.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                       "Podróże małe i duże"
Polska Złota Jesień - Lasy - Janowice

4 komentarze

  1. oj nie tylko do obiadu :) też wcinam do wszystkeigo :) nawet do zwykłej kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do udziału w konkursie na przepisy na sałatki :) https://cookpad.com/pl/konkursy/239-konkurs-przepisy-na-salatki

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger