czwartek, 7 grudnia 2017

Kanapki z masłem anchois

Pyszne kanapki na przekąski imprezowe, na imprezy wszelakie, na śniadanie z kubkiem kawy mlecznej.
Z koperkiem i pomidorem smakują wybornie.
Pracy mało a efekt zachwycający, polecam gorąco.
Kanapki z masłem anchois.


                    Składniki:

  • 10 filecików anchois
  • 200 g miękkiego masła
  • 2 małe posiekane szalotki
  • 1/3 szklanki dobrej oliwy z oliwek
  • pumpernikiel albo chleb żytni pełnoziarnisty
  • 1 pomidor
  • kilka gałązek koperku
  • szczypiorek do posypania


Do misy blendera włożyłam miękkie masło, fileciki ryby, posiekaną szalotkę oraz oliwę i zmiksowałam na gładkie masło.
Masło włożyłam do lodówki na 30 minut.
Posmarowałam masłem chlebki, udekorowałam plastrem pomidora, posiekanym szczypiorkiem i gałązkami koperku.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                         "Podróże małe i duże"
Purchawki
Takie owocniki jak na zdjęciu już są niejadalne, bo po prostu niesmaczne.
Jada się białe młode grzyby, smakują wybornie.
Ja odkryłam je w sierpniu.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger