sobota, 6 maja 2017

Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego

Dziś proponuję pastę do kanapek lub dip do warzyw, smakuje wybornie i tak i tak.
Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. 
Dziś było szybko, zdrowo i pysznie.
Pasty do kanapek to idealny zamiennik masła, które uwielbiam ale chleb posmarowany taką pastą zachwyca kubki smakowe.
Robicie takie pasty?
Polecam do zrobienia.
Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego.


               Składniki:
  • 2 średnie awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka błonnika jabłkowego
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
Owoce awokado przekroiłam na połówki wzdłuż, wyjęłam pestki a potem łyżką wyjęłam miąższ.
Rozgniotłam miąższ awokado widelcem i skropiłam sokiem z cytryny.
Dodałam teraz posiekany drobniutko czosnek oraz siemię i błonnik, wymieszałam.
Doprawiłam do smaku solą.
Smacznego.
Przepis autorski.
                                   "Podróże małe i duże"
Zalew w Sielpi

4 komentarze

  1. Szybkie do przygotowania a do tego smaczne i zdrowe. Tak ja lubię ! !

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo może to jest pomysł na przemycenie dzieciom siemienia, bo oboje uwielbiają awokado. Co prawda w formie klasycznego guacamole, ale warto się zainspirować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do guacamole tez przemycić możesz, nie jest wyczuwalne z awokado.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger