Smakuje wybornie i znika szybko, polecam wypróbujcie przepis.
Gotowana kalarepka z marchewką.
Składniki:
- 1 kalarepa
- 1 duża marchew
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1/2 łyżeczki kozieradki mielonej
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 1 - 2 łyżki posiekanego koperku
Na patelni rozgrzałam olej kokosowy wymieszany z masłem i podsmażyłam na nim warzywa.
Potem podlałam wodą, dodałam przyprawy i dusiłam pod przykryciem 10 - 15 minut.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i posypałam posiekanym koperkiem.
Przełożyłam do miseczki i podałam gorące.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zimowe "czapki" |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.