środa, 9 listopada 2016

Grillowany bakłażan z granatem

Bardzo smaczny bakłażan, często jest niedoceniany przez nas.
Ma w sobie wiele składników odżywczych i warto go zajadać.
Grillowany bakłażan jest pyszny a pestki granatu podkreślają jego wyjątkowy smak.
Polecam jako przystawkę, choć ja najadłam się nim na obiad.
Bakłażan z grilla z pestkami granatu.


Składniki: 3 porcje
  • 3 średnie bakłażany 
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek 
  • 1 owoc z granatu 
  • 1/2 pęczka natki pietruszki 
  • kilka gałązek świeżej kolendry 
  • sól morska 
  • pieprz 
  • ocet balsamiczny do smaku

Przygotowanie:
  • Bakłażany przekroiłam wzdłuż na połówki.
  • Środek każdej połówki ponacinałam w kratkę nie uszkadzając skórki.
  • Wierzch polałam obficie oliwą, oprószyłam solą i pieprzem.
  • Bakłażany ułożyłam na patelni grillowej lekko naoliwionej.
  • Grillowałam bakłażany około 20 minut.
  • Zdjęłam z patelni, skropiłam octem balsamicznym i suto posypałam posiekaną natką pietruszki i kolendrą a także pestkami granatu.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Uroki jesieni

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger