niedziela, 31 lipca 2016

Pasta - krem z orzechów włoskich

Sklepowe kremy orzechowe chowają się przy smaku tej pasty.
Dwa składniki by potem cieszyć się pyszną pastą.
Warto ja zrobić samemu bo nie potrzeba tutaj jakiś specjalnych umiejętności, wystarczy dobry blender.
Polecam, jedzmy ją na zdrowie.
Pasta - krem z orzechów włoskich. 

              Składniki:
  • orzechy włoskie
  • miód do smaku
Obrane z łupinek orzechy zalałam chłodną, przegotowaną wodą i tak moczyłam je 10 - 14 godzin.
Potem orzechy odcedziłam, osuszyłam i przełożyłam do misy blendera. 
Miksowałam do momentu aż powstała pasta, potem do pasty dodałam łyżkę miodu - możecie dodać wedle smaku i ponownie zmiksowałam.
Przechowujemy w lodówce, idealna do naleśników, placuszków albo z chlebem, do przekładania ciast.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek wiosną

6 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger