środa, 27 lipca 2016

Jaja zapiekane na tostach w kokilkach

Takie proste acz wykwintne danie śniadaniowe wymyśliłam i bardzo nam smakowało.
Na dno tost, potem ulubione warzywa i na koniec jajo, do piekarnika i w kilka minut danie gotowe a zapewni nam energię na długo, polecam gorąco.
Jaja zapiekane na tostach w kokilkach.


                Składniki: 2 porcje
  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • 1 duży pomidor
  • 2 jaja
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego estragonu
  • sól
  • pieprz
  • 80 g kiełbasy chorizo
  • masło do smarowania kokilek
Zioła posiekałam, kiełbasę pokroiłam w drobną kostkę a pomidora umyłam, osuszyłam i także pokroiłam w kostkę wraz ze skórką.
Każdą kokilkę posmarowałam masłem, wcisnęłam do niej kromkę chleba, włożyłam kiełbasę, potem pomidora, posoliłam i oprószyłam pieprzem, posypałam posiekanym estragonem
i na wierzch wbiłam jajo.

Wstawiłam kokilki do piekarnika nagrzanego do  190 C z opcją grzania góra/dół i zapiekałam 20 minut.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Ananas

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger