Wystarczy wcześniej ugotować rosół z gęsi a potem to już szybciutko.
Podałam zupę z marchewką, polecam.
Pomidorowa na gęsi z ryżem i marchewką.
Składniki:
Rosół:
- 1 korpus z gęsi
- 1 litr wody
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 litr soku pomidorowego - miałam własny
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 200 ml śmietanki 36 %
- 1 czubata łyżka mąki pszennej
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- pieprz
- sól morska
- cukier do smaku
- ryż do podania
Przecedziłam bulion i dodałam do niego sok pomidorowy, koncentrat pomidorowy i połowę posiekanej natki pietruszki, zagotowałam.
Do garnuszka wlałam śmietankę i wsypałam do niej mąkę, wymieszałam i wlałam do zupy, zagotowałam ciągle mieszając.
Doprawiłam do smaku solą i cukrem a także pieprzem, wymieszałam.
Ugotowaną marchewkę rozgniotłam widelcem, dodałam do garnka z zupą.
Ugotowałam ryż na sypko.
Obrałam mięso z korpusu gęsi i dodałam na talerze.
Posypałam wszystko posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Jesienne kolory |
2 komentarze
Aspecto delicioso.
OdpowiedzUsuńUm abraço e continuação de uma boa semana Natalícia.
Bardzo dziękuje.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.