Danie szybkie i pyszne zarazem.
Ja danie zrobiłam pierwszy raz jak bób był świeży ale mrożony też będzie ok.
Zapraszam do degustacji.
Kolorowy warzywny talerz.
Składniki:
- 250 g makaronu Armonic basilico e pomodoro albo jakiś ulubiony
 - pęczek botwinki
 - 1 łodyga selera naciowego
 - 300 g ugotowanego bobu
 - 1 gałązka lubczyku
 - 2 łyżki posiekanej natki
 - sól morska
 - pieprz cytrynowy
 - 100 ml śmietanki 30 %
 - biała część niedużego pora
 - 150 g kiełbasy baskijskiej
 - 1 łyżka masła klarowanego
 - 1 łyżka octu balsamicznego jasnego
 
Pora pokroiłam w plasterki, botwinę w paski, selera naciowego w paski.
Posiekałam lubczyk i natkę.
Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam na nim pora, seler oraz botwinę.
Dusiłam kilka minut po czym dodałam pokrojoną w plastry kiełbasę, podsmażyłam i wlałam śmietankę, doprawiłam do smaku solą, pieprzem cytrynowym oraz octem balsamicznym.
Dołożyłam także ugotowany i obrany bób, chwilę razem gotowałam, posypałam ziołami.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente.
Podałam makaron z warzywami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
| Surfinie | 
1 komentarze
Um belo e colorido prato.
OdpowiedzUsuńUm abraço e boa semana.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.